maandag 28 oktober 2013

Missie to be completed: Een huis

Over Nederland waait de grootste storm sinds tijden en wij zitten op Schiphol te wachten op onze vlucht naar Tenerife. Met z’n tweetjes, de kids blijven bij opa en oma. Als we maar veilig thuis komen....

Want we hebben een missie: het vinden van een huis voor ons verblijf van januari tm maart  a.s.. Eén van de meest gestelde vragen tot nu toe was – naast :  Wat ga je daar doen? – is: Hebben jullie daar dan een huis? Eh, nee, nog niet.

In januari dit jaar waren we in San Andres/Tenerife en toen leek het het ons onmogelijk om alvast iets te huren voor een bepaalde periode voor een jaar later. Spanjaarden zijn niet zo van de planning. Eén appartement die we wel hadden kunnen reserveren vonden we te duur en te klein. De Spaanse dame, en stevige onderhandelaarster schatten wij in, vroeg hetzelfde huurbedrag per nacht voor 90 dagen als voor 1 dag. Belachelijk! We vinden wel iets anders, beter en goedkoper, zeiden we ...

Nu ben ik toch behoorlijk zenuwachtig: na wat speurwerk op internet en communicatie via een meisje in Tenerife die ons helpt bij de voorbereidingen mogen we denk ik blij zijn als we IETS vinden. En dat we 9 van de 10 wensen moeten laten varen: 1. een huis in San Andres, 2. die we elk jaar weer kunnen huren, 3. met uitzicht op zee, 4. Met een tuin, 5. met veel lichtinval, 6. met 3 slaapkamers, 7. met een wasmachine, 8. met een plek waar we spulletjes kunnen achterlaten, 9. met eventueel een zwembad of mogelijkheid tot het plaatsen van een zwembad en 10. dat alles nog binnen een bepaald budget.

Ik ben bang dat we blij moeten zijn als we iets kunnen vinden in San Adres (1) waar we met elkaar in kunnen wonen. Hoeveel punten zullen we scoren in de komende 4 dagen???

Geen opmerkingen:

Een reactie posten