Nu is er één maand voorbij en zie ik al: dat gaat 'm niet worden! En wat ik dan wel doe? Niet heel veel, maar de dagen vliegen voorbij. Voor iemand die altijd efficiënt bezig wil zijn en zichtbare resultaten wil boeken is dat soms best even schakelen. Als je van huis uit mee hebt gekregen dat hard werken goed is, voelt dit soms als tijd uit mijn handen laten glippen.
Wat heb ik vandaag aan Spaanse woordjes geleerd? Nada, niente!
Gesport? Gisteren tien minuten in de zee gezwommen.
Gespeeld met mijn dochter? Zij wel, op mijn telefoon, terwijl ik aan het koken was.
Iets gedaan op school? Alleen gezegd dat ik maandag weer kom helpen met het inscannen van het rekenboek (ja! ik heb vrijwilligerswerk!)
Nieuwe activiteiten ontwikkeld hier? Nope!
Aan de andere kant, wilde ik ook ervaren hoe het is om me te gaan vervelen, om niet te hoppen van ene afspraak naar andere en steeds iets te willen bereiken en liefst weer wat beter, meer of vernieuwender. Daar lees ik nu over (in mijn 2e boek sinds we hier zijn): mindfulness, aanwezig zijn in het nu, ervaren wie je daadwerkelijk bent zonder dat stemmetje, 'het ego' wat steeds een oordeel of mening heeft. Super interessant. Ik doe mijn best! Oh, dat moet dan weer juist niet...
Geïnspireerd door het boek probeer ik in contact te komen met het 'zijn'. Om meer vanuit gevoel dan vanuit hoofd te handelen. Zodat, van daaruit, vanzelf naar boven komt wat ik echt wil, en niet wat 'ik eigenlijk zou willen doen'.
Ik zit nu nog in die tweedeling: enerzijds wil ik me helemaal overleveren aan het 'niets moeten en willen'. Anderzijds had ik ook allerlei wensen voor ons Tenerife leven, things to do die ik niet meer ga realiseren. Tja en dat gaat niet zo samen.
Stiekem heb ik dus nog even de behoefte om toe te lichten waar ik dan zoal mee bezig ben geweest en laat ik dat stemmetje van 'nuttig maken' nog even toe:
Deze ochtend ben ik druk geweest met boodschappen doen, wasjes draaien en koken: er staat een heerlijk potje garbanzos te pruttelen voor de lunch straks. Ik maak er nog een overheerlijke gezonde en lekkere salade bij, want we willen wel gezond blijven!
Garbanzos, typisch gerecht uit Spanje/Canarische eilanden: Kikkererwten met chorizo. |
Tja, hoe mooi wil ik het hebben?
Ja Bren lastig hè, die tweestrijd is herkenbaar (gezien onze achtergrond).. Maar zo interessant, mindfulness, ben me er ook in aan het verdiepen. Het zou natuurlijk fantastisch zijn wanneer je onbevooroordeeld en bewuster je leven lijdt. Wanneer je terugkomt kunnen we er misschien een keer met een wijntje over kletsen. Leuk om je blog te lezen! Heel veel plezier, en laat dat actielijstje maar mooi voor wat het is.. ENJOY xx
BeantwoordenVerwijderen