donderdag 27 maart 2014

Adios y gracias!

Een koffer vol herinneringen*
En dan komt er een einde aan deze periode.Ahhhhh!

Why? Vroegen mensen vaak als we vertelden dat we voor drie maanden hier waren. De kortste samenvatting was dan: ‘to live life to the fullest’.  De reactie was vaak een instemmende glimlach. Gevolgd door de vraag ‘But how do you do that?’.

En nu is het voorbij. Maar toch niet helemaal. De periode is dan wel voorbij,  de ervaring, de herinnering is voor het leven. Het grootste cadeau wat we onszelf ooit gegeven hebben. We hopen volgend jaar januari weer te gaan en hebben daarvoor zondag een geweldige huis gevonden.  Eerst zullen we in Nederland met school, leerplicht en werk weer in overleg gaan of het inderdaad weer haalbaar is. Hoe de toekomst ook zal lopen, deze ervaring pakt niemand ons meer af: we nemen een koffer vol herinneringen mee.

Natuurlijk hadden we, net als in Nederland, naast de ups, ook de downs:  We nemen onszelf  immers mee; met irritaties, frustraties en vermoeidheid op z’n tijd. Of situaties die anders lopen dan verwacht met als grootste misser het kopen van een oude auto die steeds weer kuren had.  Over deze ‘downs’ zal ik nog een keer een blog schrijven, om een eerlijk beeld te geven. Maar ze hadden duidelijk niet de overhand.

In onze herinnering staan gegrift: De heerlijke uurtjes op het strand, de vele cortados (koffie verkeerd), uitgebreid lunchen, het avontuur met de Spaanse school,  de levendige stad Santa Cruz met  de versmarkt, straattheater en carnaval, bezoek van onze familie, de mooie natuur, ons uitzicht op zee en de leuke mensen die we hebben ontmoet.

We zijn zo dankbaar voor alle lieve mensen die ons geholpen hebben bij het realiseren van onze droom! Door middel van aanmoediging, samen fantaseren, praktische ondersteuning of meeleven. Familie, vrienden, collega's en medewerkers, juffen en schooldirectie, leerplichtambtenaar, de mensen in San Andres en last but nog least: elkaar. Voor iedereen: Gracias!

Diego en Brenda

*geïllustreerd door de Jongens van de Tekeningen 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten